Bijzonderheden van de raceauto

Autoraces worden al gehouden sinds de uitvinding van de auto. Het doel van de race was om reclame te kunnen maken voor de automerken. Tegenwoordig worden er raceauto’s ontwikkeld die toegerust zijn om mee te kunnen doen in wedstrijden. Een groot en belangrijk verschil tussen een raceauto en een reguliere auto, is de krachtigere motor. Dankzij speciale technieken wordt de kracht van de motor tot wel tien keer zo groot als bij normale auto’s. Maar er zijn nog meer belangrijke aspecten bij de ontwikkeling van een raceauto.

citroen-survolt-04_1

Bestanddelen
Buiten een meer krachtige motor is ook het ontwerp van de auto zelf belangrijk. Hoe meer aerodynamisch de vorm, hoe beter de raceauto zal presteren in de wedstrijd. Daarnaast heeft een raceauto zowel aan de voorkant als aan de achterkant een spoiler.

Veiligheid
Een belangrijk onderdeel van de raceauto is de veiligheid van de bestuurder. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen, worden raceauto’s voorzien van een rolkooi constructie, kuipstoelen, een blusinstallatie en een 6 punts gordel. Ook zijn de auto’s voorzien van banden met een speciaal profiel voor voldoende grip op de weg.

 

Tags: ,

 
 

About the author

More posts by