Autorijden is belastend voor het milieu, hierover is iedereen het eens. Maar er zijn veel autofabrikanten die proberen de vervuiling die hun auto’s veroorzaken terug te dringen naar een minimum. Citroën houdt zich hiermee bezig door het ontwikkelen van milieuvriendelijke technieken en tips aan bestuurders.

poids_contenu_zoom

Technische oplossingen
Citroën werkt aan technische oplossingen die ervoor zorgen dat auto’s een lagere CO2-uitstoot bereiken. Dit gebeurt onder andere door een Stop & startsysteem en hybride oplossingen. Ook aanpassing van brandstoffen zorgen voor een vermindering van de uitstoot van CO2.

Gebruik van zuinige materialen
Door de materialen voor de auto’s uit te kiezen om milieuzuinigheid, zorgt Citroën voor een lagere milieubelasting. Bij het gebruik van materialen wordt gezocht naar materialen die zoveel mogelijk uit de natuur komen of hun oorsprong in de natuur vinden. Daarnaast wordt er gecontroleerd of de materialen te recyclen zijn, bijvoorbeeld voor de hoedenplank, deurpanelen en kofferbekleding. Na de levensduur van de auto’s wordt recycling van de materialen gestimuleerd.