Autofabrikant Citroën staat bekend om haar creatieve technologie. Zo is er een techniek ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de auto’s ook op zwaar besneeuw terrein kunnen rijden. Dit wordt ook wel Intelligent Traction Control genoemd.

2356256

Technieken voor het zicht
Om bestuurders extra zicht te bieden tijdens het autorijden ontwikkelt Citroën technieken rondom displays en de koplampen.

Head-up Display
Een techniek op het gebied van het zicht in de auto, is het Head-up Display. Het idee achter deze techniek is om in één opslag direct alle voertuiginformatie te kunnen zien. Deze informatie wordt op de voorruit geprojecteerd en is afkomstig vanuit technieken voor straaljagers. De bestuurder heeft minder tijd nodig om de informatie van het dashboard af te lezen en kan daardoor sneller reageren op situaties.

Xenon koplampen
Een andere techniek die bedoeld is om het zicht te verbeteren door te werken met meedraaiende Xenon koplampen. Deze automatisch gestuurde koplampen zorgen voor een beter zicht op de weg en de medeweggebruikers. Een groot voordeel van de Xenonlampen is dat ze minstens twee keer zoveel licht geven als standaard halogeen lampen.