Geschiedenis van autoraces

Al vanaf het eerste moment dat de auto werd uitgevonden, werden er races gehouden. Deze races werden voornamelijk georganiseerd door kranten en waren bedoeld om een automerk meer aandacht te geven in de media. De meeste autoraces werden gehouden in Frankrijk. De reden hiervoor was dat de eerste auto’s in Frankrijk ontwikkeld werden.

citroen-laat-survolt-elektrisch-rijden-op-le-mans_23_800x440

Betrouwbaarheid raceauto’s
De reden dat er races gehouden werden met de auto’s, was om de betrouwbaarheid aan het grote publiek te tonen. Een dramatisch ongeluk tijdens één van de races van Parijs naar Amsterdam was daarom een reden om de races tijdelijk in de ban te doen. Er werden nog wel toerritten georganiseerd, zoals de Toer van Nederland.

Toenemende veiligheid
Vooral in het vroegere stadium van de autoraces nam men de regels rondom veiligheid niet zo nauw. Veiligheidsgordels werden niet of nauwelijks gebruikt en er volgden noodlottige ongelukken. Tegenwoordig is er een veel strengere controle op de veiligheid van de raceauto’s. Een voorbeeld van deze veiligheid is het HANS-systeem, wat voor bescherming van het hoofd en de nek zorgt.

 

Tags: ,

 
 

About the author

More posts by