Zuinige Citroën Nemo bij beste bestelauto’s

De Citroën Nemo is voor de ANWB uitgeroepen tot één van de beste zuinige bestelauto’s voor bedrijven. De auto wordt door Citroën zelf voornamelijk geroemd om zijn mogelijkheden voor ondernemers die veel in de stad rijden door het compacte, praktische en eigentijdse karakter. De ANWB is vooral zeer te spreken over de zuinigheid en CO2-uitstoot, die samen met twee andere auto’s het laagste is van alle bestelauto’s. Tel daarbij de voordelen van zakelijk leasen op en zie daar de verklaring voor de populariteit van de Nemo als bedrijfswagen.

De auto is naast deze milieuvriendelijke aspecten om nog meer redenen aantrekkelijk voor ondernemers. Het is een slimme bedrijfsauto met de luxe van een personenwagen. De lage bedrijfskosten maken het voor een ondernemer extra aantrekkelijk om deze auto te gaan rijden. Daarnaast is het model met zijn relatief compacte omvang zeer aantrekkelijk voor gebruik in de stad. Toch verliest hij niet in laadruimte, door het optimale gebruik van de binnenruimte.

citroen-nemo

Citroën heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van zuinige bedrijfswagens. Eerder werd de Jumper 3.0 ook al verkozen tot zuinigste bestelauto. Dit model is een stuk groter dan de Nemo, met een maximale laadruimte van 17 m3. Deze krachtpatser heeft een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 4 ton. Het is een praktische, robuuste besteller met zeer veel ruimte en desondanks dus de zuinigste in zijn soort. De Jumper is ten op zichten van de Nemo meer geschikt voor het grotere werk, voor het vervoer van meer en grotere goederen en bedrijven.

 

Tags: , ,

 
 

About the author

More posts by